Vyhľadávanie

VEDA.LAB test Streptococcus A 1ks

Detail inzerátu

Číslo inzerátu 83651
Zobrazené 775
Inzerát expiruje 12-12-2026
V kategóriach Diagnostika zdravia

Popis

Infekcia β-hemolytických streptokokov zo skupiny A (tiež známa ako Streptococcus pyogenes) je najčastejšou bakteriálnou príčinou akútnej faryngitídy a je tiež zodpovedná za niektoré kožné infekcie ako je impetigo a erysipel.

Po väčšine zápaly v hrdle sú spôsobené vírusovými infekciami, ktoré sa vyliečia samé osebe bez potreby antibiotickej liečby. Kým Strep A infekcie môžu niekedy odznieť v priebehu niekoľkých dní bez liečby, lekári predpisujú antibiotiká, aby zabránili súvisiacim komplikáciám, ktoré môžu byť závažné, ako napríklad reumatická horúčka, alebo akútna glomerulonefritída.

Test Streptococcus A je špecifický imunologický test na detekciu infekcie, spôsobenej streptokokovými baktériami skupiny A v hrdle. Pomáha rýchlo zistiť, či zápal v hrdle spôsobený baktériami Strep A alebo inými choroboplodnými zárodkami (zvyčajne vírusmi), vyžaduje liečbu antibiotikami.

 

INFORMÁCIE

Škatuľka obsahuje materiál potrebný na vykonanie testu:

– 1 utesnené hliníkové vrecko obsahujúce:

– 1 testovací prúžok a 1 vysúšadlo.

Ochranný obal otvárajte len vtedy, keď ste pripravený na vykonanie testu. Vysúšadlo sa musí zlikvidovať.

– 1 sterilný tampón

– 1 sterilná drevená špachtľa na pritlačenie jazyka

– 1 fľaška extrakčného roztoku 1 (modrý uzáver): 1 ml

– 1 fľaška extrakčného roztoku 2 (zelený uzáver): 1 ml

– 1 prázdna odsávacia trubička

– 1 penové pracovisko

– 1 návod na používanie

NÁVOD NA POUŽITIE

testovací postup vždy začína správnou prípravou.

1. Obsah škatuľky položte na čistý, suchý a rovný povrch (napr. tácka). Potom postupujte nasledovne:

2. Dôkladne si umyte ruky. Použite mydlo a teplú vodu.

3. Odsávaciu trubičku umiestnite do jednej drážky pracoviska z peny. (obrázok c.1)

– odoberanie vzorky výteru z hrdla

4. Odoberte vzorku z hrdla pomocou dodaného tampónu a drevenej špachtli na pritlačenie jazyka:

a/ Otvorte balenie obsahujúce špachtľu a položte ho vedľa seba.

b/ Otvorte balenie obsahujúce tampón a vyberte ho uchopením plastovej rukoväti. Nedotýkajte sa rukami absorpčného bavlneného hrotu tampónu. (obrázok c.2)

c/ Postavte sa pred zrkadlo, nakloňte hlavu dozadu a otvorte ústa čo najširšie. (obrázok c.3)

d/ Na odobranie vzorky jednou rukou pomocou drevenej špachtle zatlačte nadol jazyk a druhou rukou prejdite mäkkým bavlneným tampónom cez hltan, okolo mandlí a cez všetky sčervenené alebo zapálené oblasti (uvula, mäkké podnebie). (obrázok c.4)Samozrejme, môžete požiadať niekoho z vašich blízkych, aby vám pomohol s odoberaním vzorky.

– Vykonanie testu

Po odbere vzorky z hrdla vložte absorpčný bavlnený hrot tampónu do odsávacej trubičky umiestnenej na penovom pracovisku. (obrázok c.5)

6. Najprv otvorte modrú fľašku na kvapkadlo (iba odskrutkujte modrý uzáver a biely uzáver nechajte pevne uzatvorený) obsahujúcu extrakčného roztoku 1, odoberte 6 kvapiek do odsávacej trubičky a zatvorte fľašku. (obrázok c.6)

7. Potom otvorte fľašku so zeleným uzáverom (iba odskrutkujte zelený uzáver a biely uzáver nechajte pevne uzatvorený) extrakčného roztoku 2, odoberte 6 kvapiek do odsávacej trubičky a zatvorte fľašku. (obrázok c.7)

8. Držte tampón za plastovú rukoväť a dôkladne ho točte k stene trubičky (približne 10-krát), aby sa roztok premiešal. Ponechajte tampón vo vnútri trubičky na inkubáciu, minimálne 2 minúty a maximálne 5 minút. (obrázok č. 8).

9. Na konci inkubačnej doby vyberte trubičku z výrezu (tampón a tekutý extrakt sú stále vo vnútri trubičky) a pomocou palca a ukazováka zatlačte stenu trubičky, aby sa pritlačila špička bavlneného tampónu, tak aby sa zozbieralo čo najviac tekutiny (tlačte týmto spôsobom kým vyberáte tampón z trubičky). Tampón zlikvidujte v nádobe na odpad a položte trubičku s extraktom do jedného zárezu penového pracoviska. (obrázok č. 9).

10. Otvorte ochranný hliníkový obal, držte prúžok za modrý koniec a vložte ho do trubičky obsahujúcej extrakty. Nechajte ho vo vnútri trubičky po dobu 5 až 10 minút na dosiahnutie reakcie. (obrázok č. 10).

11. Po 5 až 10 minútach odčítajte výsledok. Nehodnoťte po viac ako 10 minútach.

VYHODNOTENIE VÝSLEDKU

1/ Pozitívny výsledok:

Na testovacom prúžku sa zobrazia dve (2) červené a fialové čiary. Intenzita farieb čiarok môže byť odlišná. Tento výsledok je pozitívny a znamená, že Strep A sa nachádza vo vzorke z hrdla a že by ste sa mali poradiť s lekárom.

2/ Negatívny výsledok:

V blízkosti modrého konca sa zobrazí iba jedna (1) červená čiara (kontrolná čiara) testovacieho prúžku. Tento výsledok je negatívny a znamená, že Strep A sa buď nenachádza vo vzorke z hrdla alebo vzorka nebola dostatočne koncentrovaná na to, aby bol zistený.

3/ Nepresvedčivý výsledok:

Ak nie je viditeľná červená čiara blízko modrého konca prúžka (kontrolná čiara), test nie je platný a mal by byť opakovaný s novou vzorkou z hrdla.

Cena: 17 EUR
Nezabudnite spomenúť že voláte z inzercio.sk
Pridané 17-02-2021
Pridal

Podobné inzeráty