Vyhľadávanie

BIOGEMA OVULAČNÝ test 20 ks

Detail inzerátu

Číslo inzerátu 83641
Zobrazené 2296
Inzerát expiruje 12-12-2026
V kategóriach Diagnostika zdravia

Popis

Priemerne 1 z 5 žien má problémy s otehotnením. Šanca otehotnieť sa výrazne zvyšuje, pokiaľ budete mať pohlavný styk tesne pred alebo počas ovulácie, pretože to je jediné obdobie v priebehu cyklu, kedy môžete otehotnieť.

Ovulácia je prirodzený dej, ktorý u každej zdravej ženy prebieha počas menštruačného cyklu od +/- 16 do 40 roku života, potom nastáva menopauza. Počas ovulácie sa z vaječníkov (raz z pravého, raz z ľavého) uvoľňuje jedno vajíčko (môže aj viac), ktoré je potom približne 24 hodín vo vaječníku pripravené k oplodneniu. Aj keď moment, keď nastáva ovulácia môže byť u každej ženy mierne rozdielny, väčšinou nastáva približne v polovici menštruačného cyklu.

Ovulačný test je jednoduchý, rýchly a spoľahlivý test na kvalitatívne stanovenie luteinizačného hormónu v moči (25mlU/ml).

Ovulácia je obdobie približne v strede menštruačného cyklu ženy, kedy dochádza k uvoľneniu vajíčka. Luteinizačný hormón (LH) spolu s folikulostimulujúcim hormónom (FSH) stimuluje dozrievanie vajíčok. Nárast koncentrácie LH sa objavuje 40 hodín pred o-vuláciou, kedy je najvhodnejšia doba na oplodnenie vajíčka – počatie. Samotná ovulácia trvá len 12-24 hodín. Ovulačný test pomôže presne určiť ten správny čas a zvýši šancu na otehotnenie. Normálne sa LH vyskytuje v moči ženy mimo ovulácie, mužov a detí vo veľmi nízkej koncentrácii. Tá sa v puberte a u žien v menopauze zvyšuje 3 až 4 krát.

Ovulačný test meria koncentráciu LH v moči. LH je ľudský luteinizačný hormón, ktorý produkuje mozog a stimuluje tak samotnú ovuláciu. Približne 24 – 36 hodín pred ovuláciou sa zvýši koncentrácia LH v moči. Meraním tejto zvýšenej koncentrácie LH je možné dobre stanoviť moment ovulácie a tým aj moment, kedy máte najväčšiu šancu otehotnieť.

Príprava vzorky

Na testovanie používajte moč odobraný vždy v rovnakom čase minimálne 5 dní po sebe, a to medzi 10. a 20. hodinou.

Postup stanovenia
Pred použitím testu je potrebné určiť priemernú dĺžku menštruačného cyklu ženy (rátať od prvého dňa menštruácie).
Prvé testovanie sa odporúča urobiť v deň podľa tabuľky, čím sa stanoví bazálna hladina hormónu LH vo vzorke moču.

Postup vykonania testu

Test sa vykonáva ponorením absorbčnej časti testu priamo do prúdu moču alebo do do odobratej vzorky moču.

1. Na odber moču použite čistú a suchú nádobu (nie je súčasťou testu).
2. Vybaľte testovací prúžok z ochranného obalu. Priložené vysúšadlo nepoužívať.
3. Na 6 sekúnd ponorte prúžok do vzorky moču – maximálne po vyznačenú šípku. Potom prúžok vyberte a položte na podložku.
4. Odčítajte výsledok po 3 až 5 minútach. Po 10. minúte už môže byť výsledok falošný.

Výsledky testovania

a) Negatívny výsledok
Na testovacej (strednej) časti prúžku sa objavia dve čiarky. Svetloružová čiarka (spodná) je testovacia, tmavočervená čiarka (horná) je kontrolná.

b) Pozitívny výsledok
– Na prúžku sa objavia dve tmavočervené čiarky približne rovnakej intenzity – k ovulácii dôjde v nasledujúcich 40 hodinách.
– Na prúžku sa objavia dve čiarky, pričom intenzita testovacej čiarky je vyššia než kontrolnej – je tesne pred alebo po ovulácii.

c) Nesprávny výsledok
Test nebol správne vykonaný ak sa na prúžku objaví len jedna čiarka, alebo sa neobjaví žiadna, skontrolujte, či bol prúžok dostatočne ponorený v moči. Ak nie, ponorenie zopakujte. V prípade, že sa čiarky stále neobjavia, test opakujte s novým prúžkom.

Citlivosť
Test stanovuje 30 mIU.ml -1. WHO 2nd IS pre hLH

Obmedzenia

Interpretácia výsledkov testu môže byť skreslená pri výskyte cýst na vaječníkoch, endokrinologickom ochorení, počas tehotenstva, resp. aplikácie HCG. Ak ste si nie istá výsledkom testov, odporúčame návštevu ženského lekára.

Balenie: 20 prúžkov v jednom balení

Upozornenie

Diagnostický prostriedok in vitro určený na samotestovanie.
Testovací prúžok je len na jedno použitie.
Pred vykonaním testu si pozorne prečítajte návod na použitie.
Ak si nie ste úplne istá výsledkom, je potrebné test zopakovať s novým testovacím prúžkom po 24 hodinách.
Interpretácia výsledkov testu môže byť skreslená pri výskyte cýst na vaječníkoch, endokrinologickom ochorení, počas tehotenstva, resp. aplikácie iných hormónov. Výsledok testu je potrebné porovnať s ostatnými klinickými príznakmi, preto odporúčame návštevu ženského lekára.
Po použití test zlikvidujte ako bežný komunálny odpad v zmysle platnej legislatívy. 

Výrobca testu: Biogema, výrobné družstvo Košice. Test je certifikovaný produkt na ŠUKL, číslo: P 72455 C_NL_malyE

Súprava obsahuje:
testovací prúžok s vysúšadlom – 5 ks

Jeden prúžok je len na jedno použitie.

Cena: 13 EUR
Nezabudnite spomenúť že voláte z inzercio.sk
Pridané 17-02-2021
Pridal

Podobné inzeráty